Mogelijk nieuw huis voor Vathorst-bewoners

Amersfoort kijkt met een aantal bewoners van de Vinex-wijk Vathorst naar de mogelijkheden voor een verhuizing. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente vanochtend bekendgemaakt.

De gezinnen wonen in huurwoningen en kampen met gezondheidsproblemen. Zij hebben last van de luchtwegen. Deze worden mogelijk veroorzaakt door de ventilatiesystemen (balansventilatie) in de huizen.

De gemeente is samen met de woningcorporaties begonnen om de gezondheidsproblemen in de wijk te verhelpen. ''Wij accepteren niet dat mensen in een huis wonen waar ze ziek worden'', aldus de zegsvrouw.

Woningcorporaties werken aan problemen die te maken hebben met ventilatiesystemen in de huizen. De gemeente zegt zich verantwoordelijk te voelen voor de schrijnende gevallen. ''Met hen wordt gesproken over een mogelijke verhuizing.''

In de wijk Vathorst hebben honderden mensen last van hun luchtwegen. Gisteren stapte een groep bewoners van koopwoningen in de Vinex-wijk naar de rechtbank om een onafhankelijk onderzoek af te dwingen naar de gezondheidsproblemen in Vathorst.