Meeste maagden onder studenten in Leeuwarden

In Leeuwarden lopen de meeste maagden rond onder studenten. Dat blijkt uit onderzoek van de website Kamerlink.nl onder 1253 studenten. "We wilden gewoon eens kijken hoe het met het seksleven onder studenten stond. Er werd altijd gedacht dat er het meeste gesekst werd in Utrecht, dus dat wilden we eens uitzoeken", zei directeur Bram Rosier van Kamerlink gisteravond in FOK!radio.

In Rotterdam hebben de studenten het meeste seks. Daar doen ze het gemiddeld 162 keer per jaar. Waarom juist Rotterdam zo hoog staat, weet Rodier niet. "Ik denk dat ze het meeste opscheppen of dat ze het gewoon het meeste doen, maar eigenlijk weet ik het niet." Tilburg staat tweede in de ranglijst. Daar doen de studenten het gemiddeld 156 keer per jaar en Breda staat derde met 141 keer per jaar. Utrecht komt zelfs niet voor in de top 10.

"Opvallend is ook dat hoe luxer je woont, hoe meer seks je hebt. Studenten die in een appartement wonen, doen het gemiddeld 150 keer per jaar. Studenten die een kamer hebben gaan 'maar' 133 keer per jaar van bil." De studenten die zeggen nog maagd te zijn, wonen ook vaak slecht. "De meesten studenten die maagd zijn, wonen in een studentenflat, namelijk 18 procent." Als je op vrouwen valt, moet je in Tilburg zijn. "Daar hebben de dames de meeste seks. In Eindhoven hebben de mannen de meeste seks."

Voor seks moet je in ieder geval niet in Leeuwarden en Enschede zijn. "In Leeuwarden hebben ze het minste seks per jaar, zo'n 80 keer per jaar." De verklaring is simpel. "Daar wonen veel maagden", aldus Rosier. In Enschede wonen de meeste maagden. Van de studenten die maagd zijn, woont ruim 30 procent in Enschede.

Hoeveel waarde heeft zo'n onderzoek nou? FOK!kers die gisteravond luisterden denken niet dat de studenten eerlijk antwoord hebben gegeven, blijkt uit deze poll (rechts onder in beeld). 26 procent noemt het onderzoek dan ook bullshit. 24 procent vindt het wel logisch dat de studenten het meeste seks hebben in Rotterdam, want dat is namelijk een geile stad. 25 procent snapt het juist niet, want zij vinden Rotterdam uitermate lust verlagend. 12 procent vind het wel logisch, want verder is er toch niks te doen in Rotterdam en 13 procent heeft geen idee wat seks eigenlijk is.

Het volledige gesprek met Bram Rosier van Kamerlink is terug te luisteren op Radio.fok.nl .