Vermoord door Thaise meisjes van plezier

Door twee Thaise prostituees neergesabeld met een zwaard en vervolgens in brand gestoken. Zo kwam de 64-jarige Nederlander Martin Jochems vorige week aan zijn einde in de Thaise kustplaats Pattaya, zo werd gisteren bekend.


Jochems, volgens zijn paspoort afkomstig uit Arnhem, emigreerde drie jaar geleden naar de stad aan de Golf van Thailand. Volgens de lokale krant Pattaya Daily News zou hij bij Defensie hebben gewerkt, maar gestopt zijn wegens psychische problemen. Ook in Pattaya zou hij bekend staan als emotioneel instabiel. "Hij schreeuwde soms zonder duidelijke reden. Niemand durfde te gaan kijken wat er aan de hand was", aldus Pattaya Daily News. Na de arrestatie van Jochems’ vermoedelijke moordenaressen afgelopen weekend, maakte de krant een reconstructie op basis van politieverhoren

Op 3 juli brengt Rattana Inthirat, een medewerkster van een plaatselijke bar, de 23-jarige prostituee Janjira naar de woning van Jochems. Zij zou met hem de nacht doorbrengen. Als ze haar de volgende ochtend weer wil ophalen, laat Jochems zijn gezelschapsdame niet gaan. Hij pakt haar de sleutels van de motorfiets en haar gsm af. Na een ruzie mishandelt Jochems de twee vrouwen, waarna Rattana naar de politie stapt. Die wil echter niet bemiddelen, waarna Rattana furieus terugkeert naar de woning van Jochems. Daar pakt ze een ijzeren staaf waarmee ze de Nederlander, die in de badkamer zijn gezicht staat te wassen, van achteren op het hoofd slaat. Vervolgens pakt ze een zwaard van een meter lang dat aan de muur hangt. Terwijl Janjira toekijkt steekt Rattana Jochems daarmee in zijn nek. Dat wordt zijn dood.

De vrouwen vertrekken en nemen dure sieraden van Jochems mee. De volgende dag gaat Rattana gewoon weer aan het werk. Janjira vlucht naar een vriend in een andere provincie. Bang geworden komt Rattana later terug om de sporen uit te wissen. Ze overgiet het lichaam van Jochems en zijn huis met benzine en steekt ze in brand. Pas als Jochems’ hond twee dagen later met een laag roet op zijn vacht het huis uit komt, waarschuwt een buurvrouw de politie.

Rattana wordt al gauw aangemerkt als verdachte en heeft inmiddels de moord bekend. Janjira geeft zichzelf later aan bij de politie en wordt gezien als medeplichtig.