Bedrijf bijna failliet na ontslag pedofiele stratenmaker

De wegens zijn seksuele voorkeur ontslagen stratenmaker Ricardo Hunefeld heeft een torenhoge salarisclaim ingediend bij A en C Bestratingen uit Sliedrecht. Het eenmansbedrijf dreigt daarom failliet te gaan, schrijft het Algemeen Dagblad. De rechter oordeelde in mei dat ondernemer Chris Baas de 22-jarige stratenmaker uit Papendrecht niet op staande voet had mogen ontslaan toen hij in een vertrouwelijk gesprek had meegedeeld een seksuele voorkeur te hebben voor kinderen.

Hunefeld heeft nu een vordering ingediend van ruim 11.000 euro op Baas wegens achterstallig loon. Hij is nog steeds in dienst waardoor Baas moet blijven doorbetalen. ''Hij wil wel vertrekken, maar eist dan een bijkomende ontslagvergoeding. Dat geld heb ik niet. Ik heb me er eigenlijk al bij neergelegd dat dit het einde van mijn zaak betekent'', aldus de ondernemer in het AD.

De 22-jarige stratenmaker verscheen in mei nog op tv-zender Veronica in het programma Kamervragen van Lange Frans. Die had een item over pedofielen. Verder heeft Ricardo op de site van pedofielenvereniging Martijn eerder dit jaar een uitgebreid verhaal gezet over zijn geaardheid inclusief een foto van zichzelf. Hij zegt bezig te zijn aan een boek over zijn liefde voor kinderen en hij is inmiddels bestuursmedewerker van Martijn en lid van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit (PNVD), die in de volksmond beter bekend staat als de 'Pedopartij'.

Chris Baas, die vandaag in een interview met het AD volledig leegloopt over Hunefeld, nam indertijd overigens niet de moeite om naar het kort geding over het ontslag te komen. Hij verdedigde zich toen alleen in de krant met de mededeling dat zijn bedrijfje ook schoolpleinen bestraat en dat je dan geen pedofiel in dienst kunt hebben.

'Poten breken'
Op deze zaak heeft zich ook zelfverklaard pedofielenjaagster Yvonne van Hertum van de site Stopkindersex.com gestort. In het AD vertelt Van Hertum dat Hunefeld ''een gevaarlijk mannetje'' is. ''Ik volg hem al anderhalf jaar. Als je ziet wat hij zegt en doet op internet, zie je ook dat hij elk moment de fout in kan gaan. Hij heeft nu een vriendje van 11 jaar. Daarover vertelt hij op boylovers.net.''

De 22-jarige Papendrechter die eerder al toegaf als 16-jarige seksuele handelingen te hebben verricht met een kind, waarvoor hij een jaar naar psychiatrische kliniek De Waag werd gestuurd, ontkent dat hij een relatie heeft met een 11-jarig jochie. Maar volgens Van Hertum liegt Hunefeld dat het gedrukt staat: ''Eigenlijk zou hij niet vrij rond moeten lopen. Ik zou zijn poten breken als hij mijn zoon was.’’