Tour: Massasprint in straten Toulouse

Mark Cavandish heeft in Toulouse zijn tweede etappezege van deze Tour geboekt. Hij was de sterkste in de massasprint in de etappe van Figeac naar Toulouse over 172,5 km.

Vanaf de start waren er diverse ontsnappingspogingen, maar niemand raakte weg. Pas na 35,5 kilometer ontsnapte Laurent Lefèvre in de afdaling van de Côte de Macarou (3e catagorie). Hij kreeg later gezelschap van Christophe Riblon, Amets Txurruka en Jerôme Pineau. Hun maximale voorsprong werd vijf minuten.

Daarna namen in het peloton de sprintersploegen het initiatief en slonk de voorsprong snel. Met nog 30 kilometer te gaan probeerde Nicky Terpstra de sprong naar de kopgroep te wagen, maar onze landgenoot slaagde hier niet in. Op vier kilometer van de streep werden de vluchters ingelopen.

In de massasprint die volgde bleek Cavendish oppermachtig. De Brit had twee fietslengtes voorsprong op de nummer twee, Gerald Ciolek. Oscar Freire werd vierde en dankzij die prestatie werd de Rabo-renner ook de nieuwe eigenaar van de groene trui. De gele trui mocht opnieuw om de schouders van Kim Kirchen.

Voor de volledige uitslag kijk je op de FOK!sport Tour de France-site!