'Vlootdagen' Den Helder druk bezocht

Ruim 40.000 mensen hebben gisteren de eerste van de drie Vlootdagen op het terrein De Nieuwe Haven in Den Helder bezocht. Dit heeft de Koninklijke Marine bekendgemaakt. Ook vandaag en morgen houdt de marine nog open huis.

Grote publiekstrekkers zijn de rondvaart met een sleepboot, waarbij de marinehaven vanaf het water te bekijken was en het nautisch activiteitenkamp. In dit kamp konden de bezoekers praten met een duiker onder water, zelf een mijn opsporen of ervaren hoe het is om achter het roer van een marineschip te staan in de simulator. Ook de sportdemonstratie van 'Lord of the Rings' sergeant en turner Yuri van Gelder werd druk bezocht, aldus de marine.

De Vlootdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de Marine zich van zijn beste kant laat zien. Tijdens de open dag kunnen mensen boten en onderzeeërs bezichtigen, zich inschrijven of lekker aan 'de blauwe hap' gaan. Dat laatste is de Marineterm voor Indisch eten. Overigens noemt de Marine het evenement sinds dit jaar 'Marinedagen.'Lekker knallen op de vlootdagen.