Tour: Late ontsnapping levert winst op

Luis-León Sánchez heeft de zevende etappe in de Tour de France gewonnen. Hij finishte als eerste met zes seconden voorsprong op onder anderen Schumacher, Pozzato en geletruidrager Kirchen.

De karavaan startte om 13.20 met 176 renners voor een etappe van 159 kilometer van Brioude naar Aurillac. Verschillende renners waagden een poging te ontsnappen maar die werden door het peloton in de kiem gesmoord. Eerste afvaller vandaag was Mauro Facci van Quick-Step.

Door een valpartij brak het peloton in tweeën en zorgde voor panek onder de renners, CSC besloot namelijk op dat moment flink de vaart erin te zetten. Veel renners konden uiteindelijk weer aansluiten maar voor de Fransen was er minder goed nieuws. De afgelopen week zijn ze verwend met vele Franse aanvallen, maar vandaag moesten er drie renners de strijd staken: Jégou, die ongelukkig tegen een boom reed, Gadret en Moreau gaven op. Bovendien liep Chavanel, tot en met de etappe van vandaag drager van de bolletjestrui, flinke achterstand op

De eerste echt geslaagde aanval kwam van een kwartet renners: Jufre, Sánchez, Nibali en De la Fuente kregen een maximale voorsprong van 1.45. Pas op negen kilometer van de streep werden de vluchters bijgehaald. Toch bleek de ontsnapping niet helemaal vruchteloos, De la Fuente wist namelijk de bolletjestrui over te nemen van Chavanel. Het peloton lag ineens helemaal uit elkaar en bestond uit nog maar 25 man. Op vier kilometer voor de finish besloot Luis-León Sánchez dat hij nog genoeg energie overhad voor een tweede ontsnapping en sprong weg. Verschillende renners poogden zijn wiel te volgen, maar dat mocht niet baten. De Spanjaard uit de ploeg van Valverde zegevierde, en droeg de overwinning op aan zijn overleden broer die een jaar geleden verongelukte op een quad.

Kirchen behoudt het geel en het groen, maar omdat een renner slechts één trui kan dragen, zal Oscar Freire morgen die trui om zijn schouders dragen, hij nam de tweede plek over van Thor Hushovd.

Voor de volledige uitslag kijk je op de FOK!sport Tour de France-site!