Lancering iPhone 3G loopt in de soep

Het lanceren van de nieuwste versie van de iPhone van fabrikant Apple in Nederland, de iPhone 3G, is niet helemaal goed gegaan. Vannacht is de iPhone 3G met veel publiek gelanceerd bij de T-Mobileshop in Rotterdam. Maar vandaag ging het mis. Het computersysteem van T-mobile vloog eruit, waardoor mensen hun nieuwe telefoon niet meteen mee naar huis konden nemen.

Er waren 500 iPhones beschikbaar in Rotterdam, maar er waren zeker 1000 gegadigden. Veel mensen zijn dus met lege handen naar huis gegaan. Vijfhonderd anderen konden echter wel naar huis met hun nieuwe speeltje, maar hebben hiervoor tot wel een halve dag in de rij gewacht voor de T-Mobilewinkel.

De opening vond plaats met veel bombarie. Er was een DJ die muziek draaide, en voor een hapje en een drankje werd ook gezorgd. Om klokslag 00.00 konden de eerste klanten hun iPhone al kopen.

FOK!kers die graag een iPhone willen, moeten snel zijn. T-Mobile verwacht dat de eerste lading iPhones snel uitverkocht zal zijn. Mensen die de iPhone zonder T-Mobile willen hebben hier in Nederland pech. Het is echter wel mogelijk een iPhone met prepaid-kaartje te kopen in Zwitserland of Italië.