'Je wordt niet opgewonden van Sex Academy'

Slagen voor je seksexamen: dat is weer eens wat anders dan wiskunde of Nederlands. Uit onderzoek blijkt dat jongeren vaak internet raadplegen als bron op zoek naar informatie hoe ze seks leuker of lekkerder kunnen maken. TMF stapt daar nu op in en is gestart met de TMF Sex Academy. "TMF is natuurlijk een jongerenzender en weet als geen ander hoe je jongeren moet benaderen. Dus wij vonden het wel een goed initiatief", zo zei Emelin Naudin Ten Cate van MTV Nederland, waar TMF onder valt, gisteravond in FOK!radio .

De site is een samenwerking met Hoehetmoet.nl, dat eerder dit jaar al gelanceerd werd. De Sex Academy sluit daarbij aan. "Jongeren vanaf 16 jaar kunnen daar terecht om te leren hoe je leuker en lekkerder seks kunt hebben." Als je op de site komt moet je eerst aangeven of je 16 jaar of ouder bent. "Dan moet je een sms'je sturen, waarna je een code krijgt. En daarmee kun je de cursus volgen en dus de filmpjes bekijken." Overigens is dat allemaal niet gratis. Het sms'je kost bijna zeven euro.

Je krijgt vervolgens voorlichtingsfilmpjes te zien. "Heb je dat allemaal gedaan, dan krijg je een certificaat die je dan kunt uitprinten", zo legt Emelin uit. Mensen die denken porno te zien komen bedrogen uit. "Het gaat om filmpjes die je leren om gelijkwaardige en liefdevolle seks te hebben, maar je zult er niet opgewonden van raken."

VJ Saar is de 'host' van de site. "Maar zij komt niet in beeld in de filmpjes hoor! Er zijn speciale gecaste mensen die je in de filmpjes ziet."

Uit een speciale poll (rechtsonder in beeld) blijkt dat een groot deel van de luisteraars van FOK!radio het maar niks vindt. 30 procent is van mening dat TMF zich met het uitzenden van muziek bezig moet houden en niks anders. "Maar we zenden het niet uit", zegt Emelin. "TMF begrijpt dat je als jongerenzender ook wel een bepaalde maatschappelijke verantwoordelijkheid hebt. Dus dat is een deel van onze rol." 14 procent van de luisteraars denkt dat TMF er alleen maar een slaatje uit wil staan. "Het commerciële motief is er niet, maar of we er echt aan verdienen weet ik niet precies. Maar het doel is toch echt voorlichting."

34 procent van de luisterende FOK!kers is overigens wel blij met het initiatief omdat TMF-kijkers wel wat hulp kunnen gebruiken en je nou eenmaal nooit voorlichting genoeg kunt geven. 21 procent wist overigens niet eens dat TMF nog bestond.

Het hele interview is terug te luisteren op Radio.fok.nl