'Britse priester verpest huwelijk'

Een priester heeft zich in Groot-Brittannië de woede van het bruidspaar op de hals gehaald. Tijdens de ceremonie stuurde hij namelijk het 2-jarig zoontje van de man en vrouw weg uit de kerk, omdat het kind te veel praatte naar zijn zin.

De priester kon het niet waarderen dat het mannetje de naam van zijn vader herhaalde toen de geestelijke deze uitsprak. "Dit is een wettelijke ceremonie en ik kan dit niet toelaten. Zou iemand hem naar buiten kunnen brengen?" Het ventje moest dus de kerk verlaten, maar niet alleen. Zijn grootmoeder 'mocht' ook vertrekken toen zij aangaf het er niet mee eens te zijn. Het bruidspaar had geen goed woord over voor de priester: "Een huwelijk zou de mooiste dag uit het leven van een meisje moeten zijn, maar de priester heeft mijn huwelijk verpest."

Voor de huwelijksvoltrekking had de priester al aangegeven liever geen kinderen bij de ceremonie te hebben, omdat hij van mening is dat kinderen daar niets te zoeken hebben. Verder had hij de vader van de bruid verboden om met een wandelstok zijn dochter naar het altaar te begeleiden. De man lijdt aan artritis en is dus afhankelijk van zijn stok.