Tot 4 jaar eis voor seks met zwakbegaafde minderjarigen

Tegen twee mannen uit Zoetermeer zijn gisteren gevangenisstraffen tot 4 jaar geëist wegens het misbruiken van minderjarige zwakbegaafde meisjes.  De mannen (23 en 26 jaar) hadden via een website contact gelegd met de meisjes. Met een videocamera maakten ze bovendien opnamen van de seks.

De twee verdachten vonden dat ze ten onrechte voor de rechter moesten verschijnen. ''Een van die meisjes had eerder al seks met vier jongens tegelijk gehad. Zij zag mij gewoon als een seksspeeltje'', zo zei de 26-jarige Zoetermeerder. Volgens hem was een van de meiden al meteen na de eerste kennismaking in de auto met seks begonnen. De meisjes zouden ook geen enkel bezwaar hebben gemaakt toen de mannen met een videocamera opnamen maakten van de seks.

De officier van justitie reageerde gebeten op de verklaring van de verdachte: ''Deze mannen vinden dat op die site alleen maar sletjes staan. Ook zeggen zij dat zij opnamen maakten om te zien of zij ‘het’ goed doen. Zij hebben een gebrek aan respect voor vrouwen.’’ De officier rekende het de mannen aan dat zij meisjes hadden misbruikt en gefilmd die weinig zelfbewust en zwakbegaafd zijn.

Een van de slachtoffers liet in een verklaring weten dat zij smoorverliefd was op de 26-jarige verdachte. ''Hij gaf mij dure parfum en ik was bang hem kwijt te raken. Daarom deed ik alles wat hij wilde.''  Zijn advocaat pleitte voor  een lagere straf. De man zit al een half jaar in voorarrest, waardoor hij zijn baan en huis is kwijtgeraakt. Volgens de raadsman heeft zijn cliënt ''een andere seksuele moraal''. Hij veronderstelde dat de meisjes deze ook hadden.