Agenten worstelen met Zeeuwen bij straatrace

In het Zeeuwse Ritthem zijn vrijdagnacht vier mannen aangehouden die zich ophielden bij een straatrace die op het punt stond te beginnen. De politie trof zo'n twintig auto's aan. Toen ze begonnen met het noteren van kentekens liep het uit de hand.

De politie had rond 01.30 uur een melding gekregen over een straatrace aan de Denemarkenweg. Ter plekke gedroeg een 33-jarige man uit Vlissingen zich opstandig toen agenten de kentekens noteerden, meldt de politie. Hij weigerde zich te legitimeren en werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich en beledigde hij een van de agenten. De agent die hem aanhield werd in zijn hand gebeten en aan zijn overhemd getrokken.

Tijdens de worsteling pakte een 28-jarige Vlissinger de agent bij zijn arm en overhemd om de aanhouding te voorkomen. Ook beledigde hij de agent, waarna hij werd aangehouden. Toen de 33-jarige eenmaal in een politieauto was gezet, stapte ook een 38-jarige man uit Middelburg in. Ook hij uitte beledigingen naar de agenten, waarna ook hij werd opgepakt. Een vierde man, een 33-jarige Vlissinger, werd aangehouden omdat hij filmde en het beeldmateriaal niet wilde afgeven.