'Christelijk echtpaar in Iran gemarteld'

In Iran is vorige maand een tot het christendom bekeerd echtpaar opgepakt en vier dagen lang lichamelijk en psychisch gemarteld. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad op basis van dit bericht van het Amerikaanse persbureau Compass Direct.

De 28-jarige Tina Rad uit Teheran en haar 31-jarige man Makan Arya werden aangeklaagd wegens ''activiteiten tegen de heilige religie van de islam”. Ze lazen met moslims in de Bijbel.

Ze werden opgepakt nadat een familielid van Arya hun christelijke activiteiten had verraden aan de veiligheidsdienst. Bij de arrestatie werden boeken, dvd’s, video’s, cd’s en een fotoalbum in beslag genomen. Hun 4-jarige dochtertje bleef alleen achter.

Toen ze na vier dagen vrijkwamen, was Rad zo ziek en mishandeld dat ze niet meer kon lopen. Ze moesten een verklaring ondertekenen dat ze niet langer contact zouden hebben met christenen. De autoriteiten dreigden bovendien hun dochtertje op te sluiten in een ''instituut''.

Afvalligheid kan volgens de sharia-wetgeving leiden tot executie. Het Iraanse parlement  studeert momenteel op een wetsvoorstel dat rechters zelfs verplicht de doodstraf op te leggen bij afvalligheid van de islam.