Balkonspringen wordt 18-jarige fataal

Een 18-jarig Nederlands meisje is afgelopen dinsdag om het leven gekomen toen zij van het ene balkon naar het andere wilde springen. Het dramatische ongeval speelde zich af in de Spaanse kustplaats Lloret del Mar.

Het meisje, waarvan de identiteit en woonplaats niet bekend zijn gemaakt, wilde op de derde verdieping van het appartementencomplex Eva naar een ander balkon springen. Dit mislukte en zij viel van tien meter hoog naar beneden, waarna ze op slag dood was. Een autopsie moet uitsluitsel geven of er drank in het spel was.

Balkonspringen is dit jaar een bekend fenomeen onder vakantiegangers en het gaat vaker dan eens mis. "Maandag was het ook weer raak toen een jongen in hotel Festa Brava van het ene naar het andere balkon wilde springen. Hij overleefde het, maar ligt nu zwaargewond in het ziekenhuis", aldus de in Spanje woonachtige André van den Bedum.

Update 11.11
De identiteit is op het internet inmiddels bekend geworden.

Update: 15.56
Het blijkt helemaal niet zeker dat het slachtoffer is omgekomen door het balkonspringen. De reisgenoten waren niet aanwezig toen het ongeluk plaatsvond. Zij vermoeden dat het meisje buiten op het balkon een sigaretje is gaan roken en haar evenwicht heeft verloren. Vermoedelijk onder invloed van alcohol.