Brit verandert tegen zijn zin in vrouw

De 60-jarige Brit Terry Wright is wanhopig op zoek naar medische hulp om er maar voor te zorgen dat hij geen vrouw wordt. De cafézanger uit Birmingham verandert zonder dat hij dat wil langzaamaan in een vrouw.

Sinds ongeveer tien jaar wordt hij door de kinderen in zijn buurt geplaagd omdat hij zijn baard verloor en borsten en een zachte huid begon te krijgen. De vader van vijf kinderen is machteloos. "Ik ben een man, geen vrouw. En ik wil ook helemaal geen vrouw zijn. Ik wil gewoon weer een normaal leven lijden."

Uit bloedtesten is gebleken dat Wright abnormaal hoge hoeveelheden van het vrouwelijke hormoon oestrogeen in zijn lichaam had. De artsen staan voor een raadsel. Ze zeggen nooit eerder zoiets te hebben gezien en weten ook niet hoe ze Wright kunnen behandelen.

Dat hij voor de artsen interessant is om te onderzoeken en dat zijn situatie als 'uniek' wordt bestempeld doet Wright niet zo veel. Hij wil gewoon weer man worden en blijft ondertussen wel met het probleem zitten. "Kinderen lachen me uit en noemen me 'she-man'."

Een foto van de onfortuinlijke man is hier te vinden.