Dronken roeier uit zee geplukt

De kustwacht van Denemarken heeft dit weekend een vreemde snuiter uit zee gevist. Een 78-jarige Zweed was zwaar onder invloed van drank in slaap gevallen. Dit terwijl hij dobberde op volle zee in een klein roeibootje.

De beste man kwam er zaterdagavond na het stappen in het Deense Helsingor pas achter dat hij te weinig geld had overgehouden. Zodoende kon hij de veerboot terug naar Zweden niet meer betalen. Om toch voor zonsopgang weer thuis te zijn, besloot hij een roeibootje te jatten om daarmee naar huis te roeien.

De eerste duizend meters waren best te doen, maar hierna begon de drank hem toch parten te spelen. Midden op open zee viel de man ten prooi aan Morpheus' armen. De man mag volgens de Deense Baywatch nog van geluk spreken dat hij het avontuur kan navertellen. Zo 'n klein roeibootje is namelijk niet te zien door de grote schepen die er doorgaans varen.

De vijf kilometer brede Oresund tussen Zweden en Denemarken is namelijk één van 's werelds drukst bevaren zeeroutes. Nadat de man ter ontnuchtering was opgesloten in een Deense politiecel, is hij alsnog op de boot gezet naar zijn thuisland. Gelukkig voor hem wordt de bejaarde roeier niet vervolgd. De eigenaar van de roeiboot heeft namelijk afgezien van het doen van aangifte van een gestolen roeiboot.