Vrouwen moeten met meerdere mannen bed induiken

Een Britse professor heeft een opmerkelijke ontdekking gedaan. Volgens Anne Campbel moeten vrouwen namelijk met zoveel mogelijk mannen het bed delen. "Het zou de genetische diversiteit van hun nageslacht bevorderen", zo beweert ze.

Campbell is als professor verbonden aan de universiteit van Durham. Zij deed een onderzoek naar onenightstands onder de Britse bevolking. Hoewel de meeste mannen wel te porren zijn voor een snelle wip zonder ergens aan vast te blijven zitten, heeft meer dan de helft van de vrouwen er achteraf spijt van.

Volgens mevrouw de professor is dit gedrag de dames aangeleerd. "Vrouwen vinden het belangrijk zich te ontfermen over kinderen en trouw te blijven aan hun partner", stelt ze.

Ook zou het volgens Campbell niet slecht zijn om kinderen te krijgen van verschillende mannen. "Biologen hebben recent ontdekt dat vrouwen daar voordeel uit zouden halen. Het zou de genetische diversiteit van het nageslacht verhogen, en als een 'kwaliteitsman' hen zou verlaten, dan zouden ze toch kinderen met goede genen overhouden aan de relatie", luidt haar conclusie. De resultaten van deze studie staan uitvoerig beschreven in het magazine Human Nature.