EK: Sneijder en Van der Sar in EK-team

Oranje-internationals Wesley Sneijder en Edwin van der Sar zijn opgenomen in het sterrenteam van het Europees kampioenschap voetbal. De UEFA-commissie van voetbaldeskundigen maakte vandaag de selectie van 23 spelers bekend. Spanje domineert met een inbreng van negen spelers.

Uiteraard ontbreekt Xavi Hernández niet op het middenveld. Hij is door de UEFA uitgeroepen tot beste speler van het toernooi, dat gisteren afsloot in Wenen. Spanje won de finale met 1-0 van Duitsland.

Van der Sar behoort tot de drie beste doelmannen van het EK. De naam van de Nederlandse recordinternational prijkt naast die van de Italiaan Gianluigi Buffon en de Spanjaard Iker Casillas.

 

UEFA EURO 2008™ Team van het Toernooi

Doelmannen: Gianluigi Buffon (Italië), Iker Casillas (Spanje), Edwin van der Sar (Nederland).

Verdedigers: Bosingwa (Portugal), Philipp Lahm (Duitsland), Carlos Marchena (Spanje), Pepe (Portugal), Carles Puyol (Spanje), Yuri Zhirkov (Rusland).

Middenvelders: Hamit Altıntop (Turkije), Luka Modrić (Kroatië), Marcos Senna (Spanje), Xavi Hernández (Spanje), Konstantin Zyryanov (Rusland), Michael Ballack (Duitsland), Cesc Fàbregas (Spanje), Andrés Iniesta (Spanje), Lukas Podolski (Duitsland), Wesley Sneijder (Nederland).

Aanvallers: Andrei Arshavin (Rusland), Roman Pavlyuchenko (Rusland), Fernando Torres (Spanje), David Villa (Spanje).

 

Voor meer EK-nieuws kijk je op de FOK! Euro 2008-site!