Mini Me naar rechter om sekstape

De dwergacteur Verne Troyer (Mini Me) heeft de Amerikaanse showbizzsite TMZ.com voor de rechter gesleept. De lilliputter zegt ruim 12,5 miljoen euro schade te hebben opgelopen, nadat een seksvideo van hem was gestolen en woensdag door TMZ-site deels als preview op internet was gezet.

Troyer, ook bekend van zijn rol als Mini-Me in de Austin Powers-films, heeft in de video seks met zijn ex-vriendin. In de aanklacht wordt ook Kevin Blatt genoemd, die de opnames in handen zou hebben en verantwoordelijk wordt gehouden voor de distributie van de sekstape van Paris Hilton uit 2004.

De ruim tachtig centimeter kleine Amerikaanse acteur klaagt TMZ aan voor het schenden van zijn privacy. ''De seksvideo is nooit gemaakt om aan het grote publiek te worden getoond'', aldus een kopie van het rechtsdocument. Taylor's advocaten proberen TMZ nu te dwingen de tape van het internet te verwijderen. In de gehele tape, die voorzover bekend nog niet op internet is verschenen, is te zien hoe hij zijn  ex-vriendin met normale lichaamslengte, in alle standen neemt.

Een korte preview met nog weinig schokkende beelden