Agent bestraft voor verkrachting kind

In Arnhem heeft de rechtbank een 45-jarige ex-agent uit Bennekom gisteren een werkstraf van tweehonderd uur opgelegd voor de verkrachting van een 14-jarig meisje. Het misdrijf zou in de zomer van 2006 plaats hebben gevonden.

De agent was destijds werkzaam bij het politiekorps Gelderland-Midden. Bij de strafmaat werd er rekening mee gehouden dat de ex-agent ook al ontslag heeft gekregen. 

De geloofwaardigheid van het slachtoffer werd door de verdediging van de agent in twijfel getrokken. Omdat drie getuigen verklaren dat de ex-agent aan hen heeft toegegeven het meisje verkracht te hebben, werden deze twijfels verworpen.

De man uit Bennekom zou ook een e-mail aan het slachtoffer hebben gestuurd. In deze e-mails bevestigt hij deels wat er gebeurd is, aldus de rechtbank.

Kamervragen
PVV-kamerlid Raymond de Roon wil aankomende dinsdag vragen stellen naar aanleiding van de uitkomst van deze zaak. Hij zegt geen begrip te hebben voor de werkstraf van tweehonderd uur en wil uitleg van de minister van Justitie.

"Deze rechterlijke uitspraak toont opnieuw aan dat het de hoogste tijd is om in de strafwet minimumstraffen in te voeren. Daar mag de rechter nooit onder gaan," aldus De Roon. Als het aan het PVV-kamerlid ligt zou tegenover een dergelijke verkrachting minimaal tien jaar gevangenisstraf moeten staan.

Met dank aan Saban en Zigger voor de submit.