Lerares sekst met schoolbasketballers

Zo we blijven nog even in de States. Want daar is naast de 60-jarige lerares uit Florida deze week ook een wat jongere lerares in de boeien geslagen wegens seks met minderjarigen. Dit keer betreft het de 34-jarige Julie Pritchett uit Trussville (Alabama). Zij werkte een half basketbalteam af.

In februari begon de getrouwde vrouw een relatie met een 15-jarige basketballer. Later benaderde ze andere jongens van het team voor seks. Sommigen zijn voor de wet meerderjarig, en weigeren mee te werken aan het onderzoek.

Een politiewoordvoerder omschreef haar als een 'seksueel roofdier'. ''Het lijkt erop dat zij een aantal problemen heeft, maar dat kan nooit een excuus zijn voor wat zij heeft gedaan.  Als je acht slachtoffers hebt gemaakt, alle jongeren, waarop ze grote invloed had, denk ik niet dat het verkeerd is om haar zo te karakteriseren.''

Pritchett had seks met de jongeren op de schoolcampus en in woningen van de jongens als daar verder niemand aanwezig was.  Ze riskeert maar liefst 20 jaar celstraf.

'Half basketbalteam'