Zeer grote brand Amsterdam-Noord

Momenteel woedt er een zeer grote brand in een filiaal van Leen Bakker aan de Klimopweg in Amsterdam-Noord. De brandweer is met meerdere brandweerauto's ter plaatse. Er hangen grote zwarte rookwolken boven Amsterdam. 

Om kwart over drie vanmiddag kreeg de brandweer een melding van een binnenbrand. Kort na aankomst van de brandweer werd er opgeschaald naar middelbrand en inmiddels heeft de brandweer een zogenaamd compagniealarm afgegeven. Hierop zijn nog twee pelotons met vier brandweerauto's naar de brand gestuurd. Ook de traumahelikopter is gealarmeerd, een aantal mensen zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. 

Update: 16:30 uur
De brand is inmiddels overgeslagen naar twee andere panden waar TNT-post, een autohandel en twee doe-het-zelfzaken in zitten. De brandweer heeft alarmfase GRIP 3 afgegeven, dit staat voor een gebeurtenis op regionale schaal. In de omgeving van de brand wonen veel ouderen, de politie evacueert omwonenden en stuurt enkele honderden kijkers weg om het de hulpdiensten makkelijker te maken. 

Update: 19.40 uur
De brandweer meldde aan het begin van de avond dat de brand onder controle is. Bij de brand zijn 39 mensen gewond geraakt, waaronder 19 politieagenten. Zij werden allemaal voor ademhalingsproblemen behandeld. De bewoners die eerder vandaag geëvacueerd werden door de brandweer, zijn ondergebracht in een nabij gelegen filiaal van Karwei en kunnen naar alle waarschijnlijkheid in de loop van de avond naar huis.

 Foto's: FOK!fotograaf Simon Baake

Erasmo


Erasmo

 

Erasmo

 

Erasmo

 

 

Erasmo

 

 

Erasmo

 

 

Erasmo