Patrick Kicken weg als ochtend-dj bij Veronica

Luisteraars van Radio Veronica worden vanaf maandag wakker met muziek en minder geklets. De vaste ochtend-dj Patrick Kicken mag voortaan uitslapen en wordt vervangen door het programma Ook Goeiemorgen, waarin muziek uit de jaren '80 en '90 de boventoon zal voeren. Colin Banks, die al bij Veronica presenteerde, gaat de muziek aan elkaar praten. Het is nog onduidelijk waar Kicken nu in de programmering zal komen.

Ook Goeiemorgen komt in plaats van Kicken wordt Wakker. Dj Patrick Kicken presenteerde dit programma drie jaar lang zes dagen per week vanaf vijf uur 's ochtends, een uurtje eerder dan andere radiostations uit de veren komen. "Na 750 live radio-uitzendingen en minstens zoveel indrukken is het tijd om de boel even te laten bezinken. Eerst een lange vakantie om lekker veel bij te slapen, want drie jaar een ochtendshow maken is topsport", zegt Kicken, die naar eigen zeggen niet over slechte luistercijfers te klagen heeft.

Ook Goeiemorgen wil zich met meer muziek onderscheiden van andere ochtendshows, aldus een woordvoerder van Radio Veronica vandaag. ''Ik geloof heel erg dat er behoefte is bij luisteraars aan een snel ochtendprogramma met veel muziek en korte items'', zegt de nieuwe ochtendman Colin Banks.

Arend Langenberg schuift dagelijks aan voor het nieuws, Olav Mol praat de luisteraars bij over de autosport en Jan Paparazzi houdt het wel en wee in de entertainmentwereld bij. ''Ik vind het leuk wat speldenprikken uit te delen in plaats van BN'ers naar de mond te praten zoals in andere ochtendprogramma's gebeurt'', zegt Paparazzi.