Eerste draaiende wolkenkrabber komt in Dubai

De skyline van Dubai wordt binnenkort uitgebreid met een wel heel opmerkelijk gebouw. Ze zijn namelijk begonnen met het bouwen van een draaiende wolkenkrabber.

Het gebouw, dat 400 meter hoog moet worden zal steeds van vorm veranderen. De etages van de wolkenkrabber draaien om een vaste cementen kern. Zo heb je als bewoner elke keer een ander uitzicht. De bewoners kunnen door middel van een spraak- en knopfunctie zelf bepalen hoe snel en in welke richting hun etage beweegt .

De architecten hebben overal rekening mee gehouden. Zo zitten er windmolens tussen elke verdieping, die elektriciteit opwekken. En mocht je erg gehecht zijn aan je auto, kan je gemakkelijk je auto meenemen naar je appartement. Er is namelijk de mogelijkheid om je auto te parkeren in je appartement.

Mocht je interesse hebben in een unieke verblijfplaats, dan mag je diep in de buidel tasten. Het goedkoopste appartement in 's werelds eerste ronddraaiende wolkenkrabber zal ruim twee miljoen euro gaan kosten. Ze verwachten dat de wolkenkrabber in 2010 klaar is.

Voor meer informatie kun je hier klikken.
 
 
De verdiepingen kunnen individueel draaien