Jongen (13) rijdt 800 km met auto

Een dertienjarige, Duitse jongen vocht tegen de verveling. Om de tijd de doden, besloot hij in de auto van zijn oma te stappen en een ritje te gaan maken. Dat ritje werd uiteindelijk maar liefst 800 kilometer lang. Na tien dagen strandde de knaap in Parijs.

De dertienjarige Jan-Ole woont samen met ouders en achttienjarige zus in de gemeente Ostrhauderfehn, in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Om de saaiheid van zijn dorp te ontvluchten. besloot hij de wijde wereld in te trekken. Omdat zijn ouders anders ongerust zouden raken, schreef de jongen een briefje met de tekst: "Maak je geen zorgen. Het is hier zo vervelend; ik zou een stukje van de wereld willen ontdekken."

Jan-Ole was van plan een kijkje te nemen in het zonnige Costa Blanca. Hij is er bekend, want hij had er al eens drie jaar gewoond. Hij stapte in oma's auto met automaat, en passeerde onder meer de steden Amsterdam, Rotterdam en Brussel. In Parijs kwam er plotseling een eind aan de reis. Bij het tanken tankte hij de auto per ongeluk vol met diesel in plaats van benzine. Hierop wilde de auto niet meer starten. Omdat de pompbediende het zaakje niet vertrouwde, schakelde hij de politie in.