Moeder eet eigen kind op

In de Tsjechische plaats Brno is een zevenjarig jongetje maandenlang door zijn kannibalistische moeder vastgeketend in de kelder. Het kind werd in de kelder deels gevild door zijn 31-jarige moeder.

De zevenjarige Ondrei Mauerova werd door een buurman, die toevallig beelden van de folteringen had gezien, levend gevonden. De moeder van Ondrei at samen met familieleden het rauwe vlees van haar zoontje, als onderdeel van een religieuze cultus.

Ook het negenjarige broertje van Ondrei, Jakub, werd geboeid aan tafels en opgesloten in kooien. Zij waren beiden het slachtoffer van rituele folteringen en verbrandingen en zij werden geslagen met broeksriemen terwijl zij naakt waren. De jongens waren ook het slachtoffer van seksueel misbruik en zij moesten met messen in hun huid kerven. En of dit nog niet genoeg was moesten zij soms dagen achter elkaar in hun eigen urine staan.

Bij de buurman doken op zijn babymonitor plotseling beelden op van de hel waarin de jongens leefden. Nadat hij de politie waarschuwde viel deze bij het huis waar de jongens gefolterd werden binnen en bevrijdde de broers en een meisje. Het meisje zei dat ze de 13-jarige pleegzus was. Later bleek het meisje, Barbora Skrlova, een 34-jarige folteraar te zijn. Hierop vluchtte zij naar Noorwegen waar ze zich voordeed als jongen, maar ze werd toch gevonden.

De moeder van de twee jongens zegt door Skrlova gebrainwashed te zijn. "Verschrikkelijke dingen zijn er gebeurd. Ik zie dat nu in en kan niet begrijpen hoe ik dat ooit heb kunnen toestaan." De hele cultus werd geleid door de 'dokter'. Hij smste de hele foltercultus met aanwijzingen. Ook de zus van de moeder, Katerina, nam deel aan de beulpraktijken. Zij worden allemaal aan de rechter voorgeleid.

Een foto van de 34-jarige vrouw die zich als 13-jarige en als jongen voor deed zijn hier te vinden.