Gefrustreerde man hakt met bijl in op echtgenote

Woest was hij geweest, een 54-jarige Rotterdammer, die in februari met een hakbijl zijn echtgenote te lijf ging. De boosheid kwam omdat zijn vrouw, die hij aan een verblijfsvergunning had geholpen, maar bleef ruzie maken. In het bijzijn van  zijn twee kleuters hakte hij vier keer met een bijl in op zijn echtgenote.

Zijn 15-jarige dochter die op het geschreeuw afkwam, kreeg echter de deur van de slaapkamer waar het drama zich afspeelde niet open.  Toen haar vader haar binnenliet, vond ze haar moeder onder het bloed op de grond . Vader stond ernaast met een mes.

Artsen constateerden bij de 42-jarige vrouw ontvellingen op de schedel en builen, krassen en sneeën in haar nek, op haar rug, lip en schouder. Toch zei de man dat hij niet de intentie had zijn vrouw te willen doden. Dat liet hij althans via aan tolk aan de rechtbank blijken. ''Het kwam door jarenlange frustraties. Ik was heel kwaad en wist dat ze kon sterven door die klappen, maar wilde het niet. Ik sloeg daarom met de botte kant.’’  Medici denken dat er echter wel degelijk ook met de scherpe kant gemept is.

De officier van justitie noemde het een  scenario van een heel enge film. ''Het is echt gruwelijk wat hier is gebeurd temidden van heel jonge kinderen.''  Hij eiste 18 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk voor poging tot doodslag. Gedragsdeskundigen vinden de man verminderd toerekeningsvatbaar door zijn beperkte intelligentie.

De vrouw heeft inmiddels te kennen gegeven dat ze zich van haar man wil laten scheiden.