Sheen heeft spijt van 'kutwijf' en 'neger'

Acteur Charlie Sheen moest deze week diep door het stof gaan in het programma Access Hollywood. De 42-jarige ster uit de Hot Shots!- en Scary Movie-films bood zijn excuses aan voor de tirade die hij drie jaar geleden in een voicemail hield tegen zijn ex-vrouw Denise Richards.

Sheen maakte zijn ex onder meer uit voor ''kutwijf'' en ''neger''. De voicemails verschenen de afgelopen week op internet en verspreidden zich als een lopend vuurtje. ''Het spijt me enorm dat ik dit soort woorden heb gebruikt'', aldus Sheen. Vooral over het woord neger voelt hij zich schuldig. Eén van zijn beste vrienden en de getuige bij zijn bruiloft, acteur Tony Todd, heeft een donkere huidskleur.

Sheen noch Denise Richards weten hoe de telefoonopnames zijn uitgelekt. De bestanden zijn gebruikt in een besloten zitting over de scheiding, die de rechtbank in 2006 bekrachtigde. Richards beklemtoonde dat de monologen van Sheen op haar voicemail ''niet anders waren dan de ruziegesprekken die ieder echtpaar tijdens een scheiding heeft''.