Fritzls vrouw daalt af naar horrorkelder

De vrouw van Josef Fritzl, de 69-jarige Rosemarie, heeft voor het eerst een bezoek gebracht aan de kelder waar haar man hun dochter Elisabeth 24 jaar gevangen heeft gehouden. In de kelder werd zij al die jaren door hem misbruikt. Volgens de Britse krant The Sun heeft Rosemarie samen met een familielid de kelder van haar huis in Amstetten bezocht.

Op verzoek van de zesjarige Felix, één van de drie kinderen die samen met zijn moeder in de kelder werd opgesloten, heeft Rosemarie een aantal knuffels gepakt en is daarna gelijk de kelder weer uit gevlucht. Na het bezoek heeft Rosemarie aangegeven nooit meer naar het huis terug te willen keren. Jarenlang werd Rosemarie verteld dat Elisabeth van huis was weggelopen en haar toevlucht had gezocht bij een sekte.

Rosemarie is na de ontdekking van de horrorkelder opgenomen in een psychiatrische kliniek, evenals de kinderen die Josef heeft verwekt bij zijn dochter Elisabeth. De dochter die in april door haar opname in het ziekenhuis de incestzaak aan het licht heeft gebracht, is inmiddels ontwaakt uit haar coma en zal naar alle waarschijnlijkheid volledig herstellen.