Gipsen piemel moet verkrachter vrijspreken

Een 33-jarige Amerikaan wordt beschuldigd van verkrachting van een dertienjarig meisje. Om zijn cliënt vrijspraak te laten krijgen, dringt de advocaat van de man erop aan dat de man een afgietsel laat maken van zijn jongeheer. De man, Ronald McDade uit Lansdale, zou nu in de gevangenis voldoende privacy moeten krijgen om zijn geslacht in het natte gips te leggen.

Een afgietsel van de penis zou namelijk van doorslaggevend belang zijn. Na onderzoek van het slachtoffertje is gebleken dat de verkrachter zeer zwaar geschapen moet zijn geweest. De verdachte zou volgens zijn verdediging over een aanzienlijk kleinere penis beschikken. Advocaat Morning Gold eist dan ook dat McDade zijn penis mag laten gipsen.

Een belachelijke eis, zo vindt het Openbaar Ministerie. "Dit is Hollywood niet, dit is een rechtszaal", laat openbaar aanklager Todd Stephens weten. "Wij vellen hier een oordeel op basis van feiten en medische bewijzen".

De rechter komt nu beide partijen tegemoet. McDade krijgt nu een fotocamera om zijn hele apparaat op de gevoelige plaat vast te leggen. De advocaat blijft er echter bij dat een afgietsel de beste methode is om de onschuld van zijn cliënt aan te tonen.

De verdachte zit aardig met de hele zaak in zijn maag. "Maar als ik hierdoor vrijgepleit word, wil ik er wel voor gaan", vindt hij.