Schiedammer drugsfamilie veroordeeld

Een Schiedamse familie is gisteren door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen wegens grootschalige drugshandel. Leider was  de 25-jarige Schiedammer Vahid G.  Hij kreeg bij zijn handel en wandel hulp van zijn vriendin, vader en zus.

De familie handelde in opium, heroïne en cocaïne. Ze waren actief in Schiedam en Vlaardingen en heeft zich ook schuldig gemaakt aan het witwassen van drugsgelden. Hoofdverdachte Vahid stuurde zijn vader Hamid en zijn zus als koerier op pad om de bestelde drugs te bezorgen. De schoondochter deed allerhande werkzaamheden: ze maakte in haar woning onder andere bolletjes cocaïne en nam de telefonische bestellingen op.

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat er feitelijk sprake was van een criminele organisatie. De familie is volgens het OM in 2001 begonnen met het ''bedrijfsmatig opereren als handelsonderneming in drugs''.

Hoofdverdachte Vahid G. kreeg 3 jaar cel opgelegd plus de ten uitvoer legging van twee eerder opgelegde voorwaardelijke celstraffen. Vader Hamid G. (52) moet 20 maanden de cel in.  De 23-jarige zus van Vahid kreeg 143 dagen celstraf opgelegd, waarvan 90 voorwaardelijk. Zijn vriendin moet een half jaar achter de tralies brommen.

Met dank aan DJMO voor de submit.