EK: Nederland nu favoriet bij bookmakers

Na de tweede grote zege in de 'poule des doods' is Nederland nu favoriet bij de bookmakers. Een gokje op een kampioenschap voor Nederland levert na de 4-1 winst op Frankrijk dan ook niet veel meer op. Ook Spanje en Portugal staan hoog genoteerd.

Bij bookmaker Unibet levert een gok op Oranje 4,75 keer de inleg op. Na de zege op Italië was dat nog 6,5, voor aanvang van het toernooi zelfs 12,5. Ook aan Spanje (5) en Portugal (5,5) valt niet te veel te verdienen.

Bij Betfair is het verhaal niet anders. Iedere inleg voor Nederland wordt na het behalen van het kampioenschap nog maar beloond met 4,9 keer de inleg. Ook hier zijn Spanje (5,1) en Portugal (5,9) ook hooggeplaatst. Voor het EK begon betaalde Betfair voor Nederland nog 14,5 keer de inleg uit.  Opvallend is dat Spanje nog maar een wedstrijd heeft gespeeld (4-1 winst op Rusland) terwijl Nederland en Portugal al zeker zijn van een kwartfinaleplaats.

Frankrijk en Italië zijn een stuk interessanter voor wie veel geld wil verdienen. De twee titanen die nog een replay van de WK-finale van 2006 moeten spelen, zijn flink gezakt. Italië is daarbij wel duidelijk favoriet. De Azzurri hebben bij Betfair een notering van 21/1, tegen 29/1 voor de Fransen. Roemenië dat een punt meer heeft dan Frankrijk en Italië, maar nog wel tegen Nederland moet spelen, zit daar niet ver achter. Iedere euro wordt 32 keer uitbetaald als de Roemenen de titel grijpen.

Bij Unibet is Italië ook favoriet. Die staan op een notering van 20/1. Frankrijk en Roemenië zijn daar 25 keer de inleg waard.