Griekse kinderen dood gevonden in lift

Twee Griekse broertjes van 6 en 8 die al twee weken werden vermist zijn dood aangetroffen in de lift van een nog niet opgeleverd flatgebouw. De lift was tussen de tweede en derde verdieping blijven steken.

In het hele land werd naar de broertjes uitgekeken nadat zij op 28 mei in hun woonplaats Orestiada als vermist waren opgegeven. Later werd de vader, alsmede een echtpaar, gearresteerd op verdenking de kinderen te hebben verkocht. De vader had behalve de jongetjes nog acht kinderen.

Donderdag werd de politie gebeld door een vrouw die zei dat er stank kwam uit een pas gebouwd en nog niet bewoond gebouw in de buurt van waar de jongens voor het laatst waren gezien. De kinderen waren naakt, maar vertoonden geen sporen van geweld. Een raampje in de deur van de lift was ingeslagen en de schoenen en kleren van de kinderen lagen beneden op de grond.

Vrijdag werd lijkschouwing verricht om vast te stellen hoe de kinderen zijn gestorven, maar het heeft er alle schijn van dat zij bij het spelen in de lift opgesloten zijn geraakt.