Nieuw-Zeelanders carpoolen met opblaaspop

In het Nieuw-Zeelandse Auckland rijden steeds meer mensen rond met opblaaspoppen, verklede honden en verklede kussens in hun auto. Niet omdat deze mensen zich eenzaam voelen tijdens hun autorit, maar omdat ze dan gebruik mogen maken van een speciale carpoolstrook.

De speciale stroken voor bussen, taxi's en carpoolers zijn ingezet in de strijd tegen de files. Wie gebruik wil maken van de strook moet minimaal met twee personen in de auto zitten. Bij overtreding kan de bestuurder een boete van omgerekend ruim zeventig euro tegemoet zien.

Met camera's wordt er door de politie gecontroleerd, daarnaast worden agenten ingezet om verdachte gevallen aan te houden. "We hebben heel wat vreemde snuiters voorbij zien komen", aldus een politieagent in de Nieuw-Zeelandse media vandaag.

Enkele studenten wilden wat verdienen aan deze nieuwe regelgeving. Tegen vergoeding boden zij automobilisten aan een stukje mee te rijden. "Maar de verdiensten wogen niet op tegen de kosten van het bier voor de dorst die ze kregen, doordat ze steeds terug moesten lopen", meldde één van de agenten.