Marokkaans hof veroordeelt 29 terreurverdachten

Een rechtbank in Marokko heeft gisteravond 29 verdachten schuldig bevonden aan het plannen van terreurdaden en het ondersteunen van opstandige strijders in Irak.

Zevenentwintig verdachten werden door de rechtbank in Sale, bij de hoofdstad Rabat, veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de twee en acht jaar. Twee verdachten die bij verstek werden veroordeeld kregen elk een jaar.

De verdachten behoren tot de in januari vorig jaar opgerolde Tetouan-cel, genoemd naar de plaats waar de meesten van hen vandaan komen. Deze zou geld en strijders hebben geworven voor de strijd tegen de Amerikanen in Irak. De Marokkaanse politie gaat er van uit dat groepen als deze, waarvan er in Marokko zeker twaalf actief zijn, ook in eigen land aanslagen zouden kunnen plegen.

Het persbureau MAP zei dat de verdachten schuldig werden bevonden aan het 'rekruteren van Marokkanen voor Irak' en het vormen van een misdadige groep met als doel terreurdaden voor te bereiden en uit te voeren. De veronderstelde leider, Khaled Ould Ali Tahar, werd als enige tot acht jaar veroordeeld.