Tokio-moordenaar waarschuwde via sms

De 25-jarige man die afgelopen zondag een bloedbad aanrichtte in Tokio, had waarschuwingen online geplaatst voor hij zijn daden beging. Hij stuurde de waarschuwingen per sms naar een online berichtenbord.

In totaal stuurde hij 30 tekstberichten waarin hij onder meer verwees naar de hoofdpijn waar hij aan leed, en naar zijn onvermogen om vrienden te maken. In zijn eerste berichtje was te lezen: "Ik zal mensen vermoorden in Akihabara. Ik crash mijn auto en als dat gebeurd is, gebruik ik een mes. Tot ziens iedereen." Enige tijd later was te lezen: "Het is tijd. Ik ga."

Tijdens zijn rit naar Akihabara stuurde hij nog meer berichtjes. Hij reed in een gehuurde auto, die hij later zou gebruiken om voetgangers omver te rijden. Eenmaal aangekomen stuurde hij nog het bericht: "Het is hier een hemel voor voetgangers, hè?" Vlak voor hij aan de slachtpartij begon, stuurde hij zijn allerlaatste bericht: "Het is tijd."

Nadat hij een aantal voetgangers had aangereden, stapte hij uit de auto en begon met zijn dolk omstanders neer te steken. Twaalf mensen raakten gewond, zeven mensen overleden. Na zijn arrestatie gaf de man aan zijn leven moe te zijn en gewoon "zo veel mogelijk mensen te hebben willen doden."

Foto's van de nasleep van het incident zijn hier te vinden.