Weer valkuil ontdekt in Heldense bossen

Vanochtend werd in de Heldense bossen opnieuw een valkuil ontdekt. In de valkuil, van ongeveer één meter diep en zestig centimeter breed, bevond zich een betonnen blok met zo’n twintig metalen pinnen. Dit is de derde valkuil met zo’n blok die in korte tijd gevonden is.

Op het pad zou een atletiekloop gehouden worden. De valkuil werd rond 08.30 uur ontdekt toen een medewerker van een atletiekvereniging in de kuil stapte. Hij raakte daardoor lichtgewond. De atletiekvereniging was op dat moment bezig een route uit te stippelen. De politie werd na de vondst direct ingeschakeld.

De kuil was gegraven in een pad waar veel wandelaars, wielrenners, motorcrossers en ruiters gebruik van maken. Volgens de politie is het een vrij recent gegraven kuil. "Als de kuil even oud was als de vorige kuilen dan was die al lang gevonden op zo'n druk pad", aldus een woordvoerder van de politie.


In maart en april van dit jaar werden er verscheidene valkuilen aangetroffen, waarvan in twee een betonnen blok met pinnen zat. Eén man raakte door een van die valkuilen gewond.

Wie de dader en wat zijn motief is, is nog een groot raadsel. De zaak krijgt van de politie een hoge prioriteit, vanwege het grote risico dat er eventuele toekomstige slachtoffers vallen. De kuil moet ’s nachts gegraven zijn. Waarschijnlijk heeft niemand het dan ook gezien. Cameratoezicht of extra patrouilles hebben volgens de politie weinig nut omdat het betreffende gebied erg groot is. Bezoekers van het bos hebben het advies gekregen extra goed uit te kijken voor eventuele valkuilen.

Met dank aan tmfdechef voor de submit.