Griekenland opgeschrikt door aardbeving

Het zuiden van Griekenland is vanmiddag opgeschrikt door een zware aardbeving. Ten minste één persoon zou daarbij om het leven zijn gekomen. Als gevolg van de beving stortten sommige gebouwen in en renden mensen in paniek de straat op.

Volgens het Griekse Geodynamisch Instituut had de aardbeving, die tot in de hoofdstad Athene werd gevoeld, een kracht van 6,5 op de Schaal van Richter. Het Amerikaanse USGS schat de kracht van de beving op 6,1 op de Schaal van Richter. Het epicentrum lag in de buurt van de havenstad Patras, ruim 200 kilometer ten westen van Athene.

Er zijn berichten over verscheidene gewonden die zijn gevallen als gevolg van ingestorte daken. Het telefoonverkeer in de regio ligt plat. "Het was verschrikkelijk," vertelde Makis Paraskevopoulos, burgemeester van het stadje Pirgos, voor de staatstelevisie, "zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. Het duurde heel lang en het voelde alsof onze stad met de grond gelijk werd gemaakt."

Griekenland is één van de meest aardbevingsgevoelige landen van Europa. Experts waarschuwen dat de kans op naschokken groot is.