'Nederland moet met Marokko economisch samenwerken'

De staatssecretarissen Frank Heemskerk (economische samenwerking) en  Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken) vinden dat de samenwerking met Marokko moet worden verbeterd. Dat zeiden de twee bewindslieden van de PvdA vandaag tijdens hun gezamenlijke economische missie naar Marokko. De twee worden daarbij vergezeld door vertegenwoordigers van vijftig Nederlandse bedrijven.

Nederlandse en Marokkaanse ondernemers ondertekenden gisteren al twee overeenkomsten op het gebied van landbouw en elektriciteit. Het ministerie van Economische Zaken ondersteunt de projecten met 750.000 euro. Staatssecretaris Heemskerk zei vandaag dat Nederland en Marokko  een ''sterke historische relatie'' hebben en dat de mensen in Nederland met een Marokkaanse achtergrond ''een krachtige bron zijn om de samenwerking uit te breiden".

Aboutaleb en Heemskerk openden gisteren in de Marokkaanse kuststad Casablanca een Rembrandt-expositie. Daar hangen  vijftig hoogwaardige replica's van de wereldberoemde Nederlandse schilder.  Casablanca wil met zulke projecten de kennis van kinderen over de kunst en cultuur uit andere landen vergroten.

De delegatie keert morgen terug uit het Noord-Afrikaanse land.