OM eist levenslang in dubbele moordzaak Spijkenisse

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vanmiddag voor de rechtbank in Rotterdam levenslang geëist tegen de 30-jarige Tamer K.. De 20-jarige Saïd K. hoorde 24 jaar cel tegen zich eisen.

Justitie verdenkt beiden van de moord op twee mannen in een woning aan de Ristervoorde in Spijkenisse. Het misdrijf is waarschijnlijk gepleegd op 26 mei 2006. De politie vond de stoffelijke overschotten enkele dagen later op 3 juni. Beide slachtoffers werden geïdentificeerd aan de hand van hun gebit. De moorden houden volgens het OM verband met de handel in drugs. De twee slachtoffers zouden zijn omgebracht ''omwille van het geld''.

Het eerste slachtoffer, een 46-jarige Colombiaan, kreeg meteen nadat hij de deur had geopend een schot door zijn hoofd en overleed direct. Het tweede slachtoffer, de 55-jarige bewoner van het huis, liep eerst een schampschot op en werd later door zijn hoofd doodgeschoten.

Het is onduidelijk wie van beide verdachten de schoten heeft gelost. Maar volgens de officier van justitie is het aannemelijk dat Tamer K. heeft geschoten. Volgens het OM vormt hij een ''ernstig gevaar voor de samenleving'' en daarom moet worden voorkomen dat hij terugkeert in de samenleving. Justitie wees er op dat Tamer K. eerder in aanraking is geweest met justitie. Hij werd eerder door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een celstraf voor een gewelddadige overval.

Tamer K. heeft op vele vragen geweigerd antwoord te geven. Wel verklaarde hij onlangs ten tijde van de moord in een kroeg in Den Haag te zijn geweest. Hij stelt dat Saïd de dader is.