Mosley mag blijven als FIA-president

De leden van de FIA hebben vanochtend in een geheime vergadering besloten dat Max Mosley zijn taak als voorzitter van de internationale autosportfederatie (FIA) mag blijven uitvoeren. 103 leden stemden voor het aanblijven van Mosley, 55 leden stemden tegen.

Mosley raakte in maart van dit jaar in opspraak, nadat een sekstape was opgedoken, waarin hij te zien is in nazi-uniform met vijf prostituees. Mosley ontkent niet dat hij meedeed aan de orgie, maar hij ontkent wel elke betrokkenheid met nazi's.

Na het uitlekken van de video eisten verschillende grote autosportbonden zijn vertrek als voorzitter van de FIA. Formule 1-baas Bernie Ecclestone zag Mosley ook graag vertrekken: "iedereen met gezag in de Formule 1 wil dat hij opstapt. Spijtig dat hij niet zelf die beslissing heeft genomen."

Met de wetenschap dat veel kleine autosportbonden hem zouden steunen, heeft Mosley bewust aangestuurd op een stemming. De Duitse autosportbond ADAC reageert woest op de uitslag van de stemming en zegt de samenwerking met de FIA op zolang Mosley met de scepter zwaait. Ook de Amerikaanse bond AAA zegt hun lidmaatschap te overwegen.