Geen stroom in centrum Amsterdam

Een deel van het Amsterdamse centrum heeft het vanochtend even zonder stroom moeten doen door een storing in het verdeelstation. Netbeheerder Continuon is nog niet achter de oorzaak van de storing. Ongeveer vierduizend huishoudens en bedrijven werden getroffen door de storing, die van 05:55 uur tot 07:40 uur duurde.

Bij de Stopera, waar het verdeelstation staat, is een gewonde man aangetroffen. Wat de man daar precies te zoeken had is onbekend, zegt een woordvoerder van de netbeheerder. "Het is nog onbekend hoe hij binnen is gekomen en wat hij daar deed." Continuon laat de stroom omleiden via andere stations om de getroffen bewoners en bedrijven zo min mogelijk hinder te laten ondervinden. Het gebied rond het Waterlooplein is door de politie afgezet voor nader onderzoek.

Update 12.20
De gewonde man is een 25-jarige Canadees. Hij heeft een schok van 50.000 volt overleefd. De man werd omstreeks 6:00 uur gevonden in het verdeelstation in de Nieuwe Uilenburgerstraat en is met ernstige brandwonden naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht.