Aanklacht tegen Theo Maassen ingetrokken

Persfotografe Ilvy Njiokiktjien heeft vanavond haar aangifte tegen cabaretier Theo Maassen ingetrokken. Die aanklacht had ze afgelopen weekeinde ingediend omdat hij haar camera had vernield.

Omdat hij, samen met de organisatie van het festival waar het incident plaatshad, borg staat voor de geleden schade trekt Njiokiktjien de aangifte in. "Zowel de camera, de telelens, emotionele schade en de derving van inkomsten zullen zij vergoeden", vertelde ze vanavond. "Ik ben blij dat we uiteindelijk samen tot een oplossing zijn gekomen en heb de politie laten weten dat hiermee de zaak wat mij betreft is afgedaan. De afgelopen dagen zijn voor mij zeer hectisch geweest. Ik heb Maassens excuses aanvaard en ben blij dat de zaak hiermee is afgesloten. Ik hoop zo snel mogelijk weer normaal aan het werk te kunnen."

Maassen gooide zaterdagavond tijdens een voorstelling op een comedyfestival in Amsterdam de camera van de fotografe kapot (geschatte waarde 15.000 euro), in de veronderstelling dat zij opzettelijk zijn optreden verstoorde. De fotografe had echter toestemming van de organisatie om haar werk te doen, terwijl Maassen juist geen fotografie wilde toestaan. Volgens de betrokkenen was er sprake van een communicatiefout.