Weer meer paddo-incidenten

Het aantal incidenten met geestverruimde paddestoelen is afgelopen jaar in Amsterdam wederom toegenomen. Ziekenauto’s moesten 149 keer uitrukken nadat iemand onwel was geworden door de consumptie van paddo's.  Dat is 19% meer dan de 125 ritten in 2006.

Tachtig slachtoffers van de hallucinerende paddestoelen moesten vorig jaar daadwerkelijk naar een  ziekenhuis worden vervoerd. Negen werden er opgenomen.

Het zal de meeste FOK!kers niet raar in de oren klinken dat de meeste slachtoffers buitenlandse toeristen waren (maar liefst 92%).  De helft was 24 jaar of jonger en een meerderheid (79%) van het mannelijk geslacht.

Het kabinet is voornemens de verkoop van alle paddo’s (zowel vers als gedroogd) te verbieden. De gedroogde variant was overigens al illegaal. Dat noemt de wet namelijk een bewerking van het product. 

Aanleiding voor het aankomende verbod dat CDA-minister Ab Klink aan het voorbereiden is, was onder meer de dood van een 17-jarig Frans meisje, dat na het eten van de drugs van een brug in Amsterdam sprong. Producenten en handelaars van de paddenstoelen willen een schadeclaim indienen tegen de overheid als het verbod er doorkomt.