Tilburg wil opheldering over 'homorazzia'

Burgemeester Ruud Vreeman van Tilburg wil opheldering van zijn korpschef Frans Heeres over een 'homorazzia' door de politie. Daarbij doorzocht de politie donderdagavond twee parkeerplaatsen langs de A58 en het achtergelegen bos.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigde vandaag dit bericht uit de Volkskrant. De parkeerplaats is populair bij homo's op zoek naar seks. Bij de actie spoorde de politie 25 mannen op van wie de namen werden genoteerd. Drie personen werden aangehouden. Een van hen liet zijn geslachtsdeel zien, een ander had geen legitimatiebewijs. De derde reed op een crossmotor in op de politie en was van plan om homo's agressief te bejegenen.

Volgens getuigen zouden de homoseskuelen ''als wild vee'' zijn opgedreven. Aanleiding waren klachten van omwonenden en parkerende vrachtwagenchauffeurs over onzedelijke handelingen en vernielingen in het aangrenzende bosgebied.

Vreeman wil weten wat er precies gebeurd is. ''Het is niet zijn bedoeling de politie onder druk te zetten'', aldus zijn woordvoerder. ''Ook de korpschef wil weten wat er aan de hand was.'' Een woordvoerder van de politie zei zaterdag dat het korps de actie uitgebreid gaat evalueren naar aanleiding van binnengekomen negatieve reacties.