Jorans verdwenen gympen gevonden?

Mogelijk zijn de beruchte witte sportschoenen van Joran van der Sloot gevonden. Dat meldt de Arubaanse krant Diario. Joran houdt al drie jaar lang stug vol dat hij zijn schoenen achter heeft gelaten op het strand.

De twee schoenen, van het merk K-Swiss, zijn gevonden aan de noordkant van Aruba. Daar werd ook Natalee Holloway voor het laatst gezien. Volgens de Arubaanse krant zijn de schoenen "bewust tussen de rotsen" geplaatst. Tevens zouden de schoenen zijn herkend door diverse mensen die de zaak van dichtbij hebben gevolgd. Tijdens een verborgen camera-actie van Peter R. de Vries in januari, bekende Van der Sloot nog de schoenen in een greppel te hebben gegooid.

Het is opvallend dat de krant vandaag naar buiten komt met de vondst, aangezien het vandaag precies drie jaar geleden is dat de Amerikaanse studente verdween. Holloway was samen met klasgenoten een avondje gaan stappen aan de vooravond van hun vertrek naar Amerika, toen zij verdween.

Foto's van de gevonden schoenen zijn hier te zien.

Update 20.17 uur
De gevonden schoenen zijn volgens het OM niet van Joran van der Sloot. De schoenen zijn wel van hetzelfde model als de schoenen van Joran, maar het zou hier gaan om damesschoenen die drie jaar geleden gemaakt zijn. Daarnaast is de maat te klein voor de Arnhemse Van der Sloot.