Begluurders plassende vrouwen horen werkstraf eisen

Tegen drie Friezen zijn gisteren werkstraffen geëist wegens het begluren en betasten van plassende vrouwen. Het drietal werd in januari opgepakt. Toen waren ze al jaren bezig geweest met hun gluuractiviteiten.

De 68-jarige Johannes de V., Jappie Z. (40) en Eppie de H. (57) trokken er bijna elk weekeinde op uit om plassende vrouwen te kunnen spotten. Vaak gingen ze naar feesttenten. Om hun kansen 'te vergroten' maakten ze zo nu en dan de toiletwagen buiten zo’n feesttent onbruikbaar door toiletpotten kapot te trappen, schotjes te slopen of de verlichting onklaar te maken.

Gaandeweg kwamen de mannen, gehurkt of op hun knieën, steeds dichter bij  hun slachtoffers, zo bleek gisteren tijdens de rechtszaak waar hilariteit en afschuw elkaar verdrongen. Zo dicht dat sommige gehurkt zittende vrouwen opeens als vanuit het niets een hand of een hoofd tussen hun benen moesten ontdekken.

Slechts één slachtoffer was bereid zich als benadeelde partij op te werpen. Zij is er na twee jaar  nog niet overheen dat, toen ze wat geritsel had gehoord, Johannes de V. opeens onder haar was verschenen. Ze is 20 kilo afgevallen en slaapt nog altijd slecht. Haar sport, ze was kampioene powerliften van Nederland, heeft ze moeten opgeven. Ze schrikt nog steeds van ''kleine kale mannen van rond de vijftig, zestig jaar''. De vrouw eist 750 euro schadevergoeding.

De geëiste werkstraffen lopen uiteen van 80 tot 240 uur. Ook werd een paar maanden voorwaardelijke celstaf geëist. De uitspraak is over twee weken.