Nepbonnen in Eindhoven

In Eindhoven stonden gisteravond veel Oranjesupporters voor een onaangename verrassing. Onder de ruitenwisser lag namelijk een bon van 'parkeerbeheer'.

De bonnen bleker echter nep te zijn. Tijdens de voetbalinterland Nederland-Denemarken in het stadion hebben twee mannen (20 en 22 jaar) de bonnen verspreid. Op de Lodewijk Napoleonlaan werden zij door stadswachten gespot. Zij probeerden nog te vluchten, maar zijn later toch opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat het ging om commerciële actie van een drankmerk.

De bonnen maakten melding van "een naheffing van parkeerbeheer à 49,50 euro". Het enige verschil tussen de nepbonnen en echte bonnen is dat bij de eerste het officiële gemeentelogo en het kenteken van de auto ontbreekt. Alle bonnen waren daarnaast om 20.16 uur uitgeschreven, meldde de politie gisteravond. Hoeveel bonnen er uitgedeeld zijn was gisteravond nog niet duidelijk. "Mogelijk honderden. We verwachten een grote toeloop van gefrustreerde automobilisten."