Utrecht-west is een verkeershel

Het is een grote hel voor automobilisten in Utrecht-west. Er wordt op zo veel plaatsen in de stad tegelijk aan de weg gewerkt, dat er bijna geen doorkomen aan is en auto's op veel plaatsen vast staan.

Als je even de verkeerde weg op draait, dan kun je tien kilometer omrijden om toch op je bestemming te komen. Twee verslaggevers van RTV Utrecht probeerden het uit en deden over een stukje van tien minuten ruim een half uur. "Je wordt helemaal omgeleid over de A2".

Vanaf de afrit Oog in Al op de A2 kom je al meteen in de problemen. Het aansluitende 24 oktoberplein en de Weg der Verenigde Naties liggen compleet open. Vervolgens is het vanaf daar ook niet mogelijk om bijvoorbeeld naar de Jaarbeurs te rijden via de Croeselaan. Het gevolg is dat zelfs een navigatiesysteem je niet meer kan helpen.

Wie vervoglens via de Vleutense weg de snelweg op wil, komt ook bedrogen uit. Werkzaamheden aan de Majellaknoop, die vlak voor de oprit ligt, zijn stilgelegd. Wethouder De Weger (Verkeer) is in de Utrechtse gemeenteraad op het matje geroepen vanwege die problemen. Oppositiepartijen D66, Leefbaar Utrecht en VVD maken zich grote zorgen over de verkeersituatie in Utrecht West en willen weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. De rechter bepaalde vrijdag dat de gemeente niet met de reconstructie van het verkeersknooppunt mag beginnen omdat berekeningen van de luchtkwaliteit niet deugen.