Man wil Romeo spelen in mortuarium

Een Taiwanees kon de dood van zijn geliefde maar niet verwerken. Hij besloot naar het lijkenhuis te gaan waar zij lag, om in het vriesvak naast haar lijk zichzelf van het leven te beroven. De verloofde van de oud-junkie overleed door een succesvolle zelfmoordpoging met behulp van slaappillen en alcohol.

De man kroop gisteren in de vriescel maar werd voortijdig betrapt. Een medewerkster van het mortuarium kwam erachter toen zij zag dat de deur niet volledig was afgesloten en dat de temperatuur was opgelopen. Bij de man vond ze een zak met slaaptabletten en drie afscheidsbriefjes.

Volgens een schatting van de vrouw bevond de moderne Romeo zich al drie uur in de vriescel. In de afscheidsbrief aan zijn moeder stond te lezen dat de man en zijn geliefde al tien jaar samen waren en dat hij haar dankbaar was omdat zij hem van de drugs had afgeholpen. "Ik wil niet dat ze eenzaam is. Ik wil bij haar blijven", schreef hij. Verder wenste hij samen met haar onder de groene zoden te komen liggen.

De Taiwanees bevindt zich nog altijd in kritieke toestand. Artsen zijn bang dat mocht de man herstellen, hij blijvende hersenschade heeft opgelopen door de vrieskou.

 


Romeo pleegde zelfmoord om bij zijn geliefde te kunnen zijn